El policia Robert Kole, de l’oficina del xèrif de Cuyahoga, entra en una casa a Clevelant (Ohio, EUA) que ha estat desnonada perquè els propietaris havien deixat de pagar la hipoteca. Kole hi ha entrat per assegurar-se que la casa ja està buida. Empunya l’arma, expliquen al peu de foto, perquè sovint hi ha gent que s’instal·la a viure en aquests habitatges que han estat desnonats.
La fotografia és d’Anthony Suau i la podeu veure aquests dies al CCCB, perquè forma part de les premiades pel World Press Photo que s’exposen a aquest centre de cultura contemporània de Barcelona. Ha estat considerada Foto de l’Any en la darrera edició d’aquests guardons. La tenien exposada en un tamany més gran que les del seu costat; potser va ser això, o potser la intriga de no saber a primera vista què és el que hi succeeix, que la foto em va atrapar quan hi vaig passar per davant. Si en teniu l’oportunitat, us recomano anar fins al CCCB per veure aquesta i la resta de fotos premiades (si hi aneu abans de les dues del migdia i teniu carnet de biblioteca, és gratuït).
Mentre els magnats i mandataris internacionals celebraven fa pocs dies el vintè aniversari de la caiguda del mur de Berlin, la foto de Suau em sembla una excel·lent manera de retratar què ha significat aquella victòria del capitalisme per a la població del planeta.
>> Us deixo amb l’anàlisi que l’historiador lleidetà Manel López ha fet per a l’Accent sobre el que hi ha a l’esquena dels festejos del capitalisme el passat 23 de novembre: Vint anys després de la caiguda
Que enveja, m’encantaria poder veure l’exposició. L’altre dia vaig veure com la publicitaven a la 2 notícies de la nit. I explicaven que feia aquest pseudo-marine en la casa destartalada. Molt fort.
forta abraçada.
Bon vespre,
interessant article del Guardian (diari que de tant en tant et dona alguna sorpresa positiva) sobre la nova esclavitud als EUA, el país del capitalisme salvatge:
http://www.guardian.co.uk/world/2009/nov/22/people-trafficking-usa-prostitution-ohio
Salut!
Doncs sí que és interessant, Guillem.
Gràcies per la recomanació!
El linko amb el Delicious
Ara que veig que ja te n’has sortit amb el Vodpod, a veure si també t’animes amb el delicious 🙂
una abraçada
Laia
Jo també hi vaig anar a l’exposició i em va colpir molt més el text que no pas la imatge en si (on provablement i si coneguèssim en profunditat la situació d’aquesta família hi trobaríem tots els elements que porten a aquesta situació, entre d’altres, el racisme de classe).
També són impressionants les imatges de l’Europa de l’Est i les dels guerrers Massai amb els arcs i roba de carrer…
Salut!